HD⭐
U toku II svetskog rata, administracija slučano otkriva da su poginula tri rođena brata. Saznaju da postoji još jedan brat, koji je još uvek živ. Pokreću misiju pronalaženja redova Rajana da bi ga vratili kući.
HD⭐
Ova adaptacija romana Štefana Cvajga smeštena je u 1938. godinu, neposredno pred Drugi svetski rat, baš u trenutku kad Vermaht napada Austriju. Advokat Josef Bartok i njegova supruga Ana planiraju da pobegnu u SAD. Međutim, malo pre nego što bekstvo uspe, Džozefa hapsi Gestapo. Kad odbije da sarađuje i preda podatke u vezi s računima plemstva i sveštenstva, biva smešten u samicu. Jedini predmet koji uspeva da prokrijumčari u pritvor je knjiga o šahu. Tokom narednih nekoliko meseci, on uči sve varijante igre i igra zamišljene igre u kojima mentalno pomera i crne i bele figure. Ova podvojenost ubrzo izaziva rascep u njegovom egu i ličnosti. Izgubljene partije iznenada izazivaju želju za osvetom..
HD⭐
Ivan Šuhov, običan vojnik, prema ratnim zakonima nakon nemačkog zarobljeništva, nalazi se u rodnoj zemlji kao zatvorenik Щ-854. Među snegovima, zajedno s drugim osuđenicima, Šuhov gradi budućeg giganta svemirske industrije. Uprkos nepravdi, gladi, poniženju i strahu, čak i u logoru za prisilne radnike, Ivan Denisovič zadržava zadivljujuće osobine ruskog karaktera. Vredan i izuzetno iskren, otvoren prema svetu, ali naučen da preživi čak i na rubu smrti, on spaja narodnu mudrost i bezgraničnu veru u čuda. Ivan Denisovič služi poslednje dane 10-godišnje robije. Hoće li biti oslobođen, hoće li mu se ostvariti snovi o susretu s kćerima i hoće li moći da ostane veran svojim uverenjima okružen ostalim političkim zatvorenicima?
HD⭐
Mala grupa ruskih vojnika ima zadatak da odnese Hitlerove otkrivene ostatke nazad Staljinu u Moskvu …
HD⭐
Kada Holanđani započnu agresiju na Indoneziju da bi povratili svoju vlast posle Drugog svetskog rata, grupa neiskusnih kadeta treba da brani poslednju preostalu vazdušnu bazu.
HD⭐
Tokom Drugog svetskog rata, u okupiranoj Francuskoj, mladi pastir iz seoceta u Pirinejima otkiva nekoliko jevrejske dece sakrivene na farmi. Pastir odlučuje da im pomogne i organizuje prebacivanje u Španiju. Međutim, nemačke patrole su česte i opasnost je velika. Kada jedno dete oboli i bude odvedeno u selo, neočekivana podrška stiže od nemačkog oficira koji je izgubio ćerku u bombardovanju Berlina...
HD⭐
Rojda je mlada nemačka vojnikinja sa kurdsko-iračkim korenima koja je živela u Nemačkoj od detinjstva. Ona sada traži svoju majku Ferhat u grčkom kampu za izbeglice. Kad njih dve konačno nađu jedna drugu nakon toliko godina, njihovoj sreći nema kraja. Ali njihova sreća ubrzo izbledi kad Rojda sazna da je njena sestra Dilan još u Iraku. Rojda uspe da odvede svoju majku u Nemačku, ali ne može da dođe do svoje sestre. Kad telefon zazvoni i Dilan pomene kurdske borce, Rojdu obuzme strah. Ona odluči da zatraži premeštaj u Erbil u Iraku kako bi mogla da nađe sestru. Kad stigne tamo, Rojda brzo zadobije poverenje ženskih boraca. Ali što intenzivnije traga za svojom sestrom, to je više uhvaćena između dve strane.
HD⭐
A young German soldier's terrifying experiences and distress on the western front during World War I.
HD⭐
Priča o engleskom pjesniku, piscu i vojniku Siegfriedu Sassoonu …
HD⭐
Inspirisano stvarnom njemačkom jedinicom za specijalne opecaije KG 200 koja je srušila, popravila i koristila Saveznički avion kao trojanski konj.
HD⭐
Ratne 1943. godine nevjerojatni plan Britanaca upropastio je vojnu taktiku nacista. Akcija neobičnog naziva “Operacija Mincemeat” promijenila je tijek Drugog svjetskog rata, a sve se zasnivalo na jednoj nevjerojatnoj činjenici – čovjek koji je trebao izvršiti operaciju već je bio mrtav!
HD⭐
A documentary on the unrest in Ukraine during 2013 and 2014, as student demonstrations supporting European integration grew into a violent revolution calling for the resignation of President Viktor F. Yanukovich.
HD⭐
Dok se grupa najgorih tirana i kriminalnih umova u historiji okuplja kako bi započeli rat u kojem bi pobili milione, jedan čovjek vodi utrku sa vremenom kako bi ih zaustavio …
HD⭐
Američki vojnici spašavaju francusku državljanku pod uslovom da ih odvede do zaliha zlata koje traže nacisti, francuski otpor i Amerikanci …
HD⭐
Mladi holandski vojnik raspoređen da suzbije borbu za nezavisnost nakon Drugog svjetskog rata u holandskoj koloniji Indoneziji, nađe se rastrgan između dužnosti i savjesti kada se pridruži elitnom odredu pod komandom nemilosrdnog zapovjednika …
HD⭐
Tijekom ključne bitke za Scheldu u Drugom svjetskom ratu tragično se isprepletu životi pilota jedrilice, nacističkog vojnika i pripadnice pokreta otpora.
HD⭐
Vrba–Wetzler izvještaj govori o istinitoj priči o dvojici slovačkih Židova koji bježe iz Auschwitza u pokušaju da svijetu ispričaju o nacističkim zvjerstvima koja su se dogodila u koncentracijskom logoru. Utemeljen na knjizi Escape From Hell jednog od odbjeglih, Alfréda Wetzlera , film prikazuje brutalnu stvarnost svakodnevnog života u prvim danima Auschwitza, žrtve koje su saveznike upozorile na strahote i potresnu spoznaju da svijet nije sasvim spreman čuti o onome što se događa iza bodljikave žice......
HD⭐
Luganski region, maj 2014. porodica Novozhilov se našla usred događaja koji su se desili u Lugansku. Vlad Novozhilov je učestvovao u ratu u Afganistanu. On iz prve ruke zna šta je rat. Nakon što je vidio iz prve ruke strahote rata, on ne želi više ni da pipne bilo kakvo oružje.Vidi samo jedan izlaz- da ode iz zemlje. Ali, ne možeš da pobjegneš, jer je granica već zatvorena. Da bi spasio svoju porodicu, on će biti primoran da donosi teške odluke.

Showing 1–18 of 40 results