HD⭐
U Francuskoj koju su okupirali nacisti tokom Drugog svetskog rata, grupa jevrejsko-američkih vojnika poznatih kao "Kopile" izabrana je posebno da šire strah u Trećem Rajhu skalpiranjem i brutalnim ubijanjem nacista. Basterds, predvođeni poručnikom Aldom Raineom, uskoro se ukrštaju sa tinejdžerkom francusko-jevrejskom koja vodi bioskop u Parizu koji je na meti vojnika.
Imdb Ocena 8.3
HD⭐

Ovaj ep o Drugom svjetskom ratu bio je jedan od posljednjih filmova te vrste snimljenih u bivšoj Jugoslaviji. Priča o velikom transportu partizana iz Vojvodine u Bosnu 1943.

Imdb Ocena: 5.8
HD⭐
Rat je završio ostavivši dubok trag u ljudima. Prolazeći kroz različite sukobe u prvim danima mira - obračunavajući se sa suradnicima bivšeg neprijatelja i strijeljajući izdajice - bivši vojnik nastavlja s ubijanjem iu miru. Dakle, rat traje, borba u sebi i sa ljudima oko sebe.
Imdb Ocena: 7.2
HD⭐
Tokom rata u Bosni, dva prijatelja iz detinjstva na kraju postaju neprijatelji, jer su ih tragične i razorne okolnosti rata dovele na suprotne strane i razotkrile najjezivije i najokrutnije aspekte ljudske prirode.
Imdb Ocena: 7.5
HD⭐
Tijekom kaotičnih događaja, neposredno po završetku Drugog svjetskog rata, grupa njemačkih ratnih zarobljenika slučajno je poslana u sovjetski logor kojim upravljaju žene. Čuvaricama zatvora, naređeno je totalno ponižavanje i maltrertiranje njemačkih časnika...
Imdb Ocena 5.7
HD⭐
Komandant Aušvica, Rudolf Höss, i njegova supruga Hedwig, nastoje da izgrade život iz snova za svoju porodicu u kući i vrtu pored logora...
Imdb Ocena: 7.7
HD⭐
Vilfrid Vils mora da preživi kao pomoćni policajac tokom nacističke okupacije Antverpena.
Imdb Ocena: 7.3
HD⭐
U jeku žestokih bitaka Sirijskog građanskog rata, stari Mustafa prelazi granicu i vraća se u svoj rodni grad na okupiranoj Golanskoj visoravni. Tamo sreće svog brata Kamela, cijenjenog vjerskog vođu u zajednici Druza, kojeg nije vidio 47 godina. Kamel pokušava zaštititi svog brata, koji je na strani pobunjenika u Siriji, od seljana koji ga žele izdati. Kreće na putovanje u pokušaju da spasi Mustafu i nađe se u sukobu s ljudima oko sebe, a ponajviše sa samim sobom.
Imdb Ocena:6.1
HD⭐

Beograd u jeku ratne Jugoslavije 1999. Kaja se bori sa svakodnevnim razaranjima i stalnom pretnjom regrutacije, ali i sa predstojećim razvodom od supruge Tijane, koja želi da emigrira sa njihovim sinom.

Imdb Ocena 8.1
HD⭐
Tokom rata u Bosni, dva prijatelja iz detinjstva na kraju postaju neprijatelji, jer su ih tragične i razorne okolnosti rata dovele na suprotne strane i razotkrile najjezivije i najokrutnije aspekte ljudske prirode.
Imdb Ocena 8.6
HD⭐
Nemačko-holandski oficir Ludvig Mengelberg, poznat u nemačkoj vojsci kao 'Leteći Holanđanin', konačno počinje da shvata sav besmisao Drugog svetskog rata. Nakon lične tragedije, kada mu u bombardovanju ginu žena i ćerka, biva prebačen u Holandiju. Kada slučajno u šumi nedaleko od jedne farme otkrije skrovište gde se kriju Jevreji, donosi neočekivanu odluku: Pomoći će im. Uradivši to, on naravno čini veleizdaju, potpada pod udar SS -a. i tako dovodi u opasnost sebe, ljude kojima pomaže i farmere koji kriju Jevreje...
Imdb Ocena : 5.3
HD⭐
Pismo djevojčice s Kosova posvećeno nestalom ocu, pročitano u Ujedinjenim narodima, u kojem se javno osvrće na težak život Srba, posebno srpske djece u enklavama.
Imdb Ocena: 7.6
HD⭐
Prizemljeni glavni šef mornaričke foke mora odvesti dijete na sigurno kroz špalir neprijateljskih talibanskih pobunjenika i preživjeti brutalnu divljinu Afganistana …
Imdb Ocena: 5.1
HD⭐
Sirija 2016. godine. Kapetan Šabjorov voli što je miner. Voli da se hvata u koštac sa smrću jedan na jedan. Voli da pobeđuje, pobednicima se ne sudi. Razminiranje Palmire koju su zauzeli militanti, trebalo je da bude vrhunac njegove karijere, prelepa tačka na i. Tamo je živela i devojka, polu Sirijka, polu Ruskinja, koju je nedavno spasao i potajno želeo da je ponovo vidi. Srce mu je igralo od raznoraznih planova. Ali što se više približavao drevnom gradu, sukob s mladim kapetanom grupe se razbuktavao, a neprijatelj je dejstvovao sve oštrije i lukavije. Rizik, principi, smrt i ljubav isprepreli su se u čvrst čvor kao žice detonatora u očekivanju eksplozije, nemoguće je razvezati ga, a opasno je preseći ga...
Imdb Ocena: 5.7
HD⭐
Prati mornaričkog oficira kome se sudi za pobunu nakon što je preuzeo komandu od kapetana broda za kojeg je smatrao da se ponaša na nestabilan način, i da dovodi u opasnost i brod i svoju posadu …
Imdb Ocena: 6.8
HD⭐
Jesen 1941. godine. Nemačke trupe na prilazu Moskvi. Studenti-snimatelji fakulteta za kinematografiju odbijaju da budu evakuisani i traže da budu poslati na front, kako bi sa filmskim kamerama bili u epicentru grandiozne bitke za Moskvu. A u mirnom Los Anđelesu, 1943. godine 15. ceremonija dodele Oskara počinje senzacijom - sovjetski dokumentarni film dobija glavnu holivudsku filmsku nagradu...
Imdb Ocena: 5.7
HD⭐
Engleska, 1941. Dve sestre su stvorile mašinu koja presreće radio i TV-emisije iz budućnosti. One slušaju kultnu muziku pre nego što je nastala i klade se znajući ishod. Ali u Drugom svetskom ratu sestre koriste mašinu kao oružje inteligencije.
Imdb Ocena: 6.4
HD⭐
OLUJA je film – drama o ratu ispričana iz ugla običnog čovjeka koga maestralno glumi Jovo Maksić u ulozi Ilije, čiji je jedini cilj da zaštiti i sačuva svoju porodicu, ognjište i selo u kom je odrastao sa drugovima koji su mu silom prilika postali saborci, a čije se životne priče  prepliću. U želji da spriječi dalje napade na selo, gdje je zamalo ostao bez sina Petra, Ilija formira diverzantsku jedinicu, sa ciljem da uništi neprijateljsko gnijezdo odakle se napada selo. U toj bitci za opstanak, naši junaci vode i svoje lične bitke, a njihove porodice bivaju primorane da napuste svoje domove i potraže spas u nepreglednoj koloni koja kreće ka Srbiji.
 

Imdb Ocena: 8.2
HD⭐
20. januara 1942. vodeći predstavnici njemačkog nacističkog režima sastali su se u jednoj vili u Berlinu-Wannsee na sastanku koji je ušao u historiju kao Wannseenska konferencija, na kojoj je odlučeno o sistematskom ubistvu 11 miliona Jevreja …
Imdb Ocena: 7.3
HD⭐
Na gorkom kraju Drugog svjetskog rata njemački dezerter i mlada žena uvučeni su u krvavu bitku sa skupinom nacista koji traže skriveno zlato.
Imdb Ocena: 6.6
HD⭐
U poslednjim danima Drugog svetskog rata, usamljeni rudar (Jorma Tommila) ukršta se s nacistima u povlačenju preko spaljene zemlje u severnoj Finskoj. Kada mu nacisti ukradu zlato, brzo otkriju da su se upravo zapetljali s običnim rudarom. Iako nema potpuno odgovarajućeg prevoda za finsku reč "sisu", ovaj legendarni bivši komandos pokazaće nam ono što sisu zapravo znači - oblik hrabrosti i nezamislive odlučnosti suočene sa velikom opasnosti. I bez obzira na to što nacisti nadmoćniji, naš junak je sptreman da vrati svoje zlato po svaku cenu – čak i ako to znači da ubije i poslednjeg nacistu koji će mu se naći na putu.
Imdb Ocena: 7.1
HD⭐
Ukrajina 1921. U danima Holodnojarske republike bilo je teško ostati ravnodušan prema ustancima koji su se odvijali okolo. Ivan, zvani Crni Gavran, nije mogao da stoji po strani dok se ljudi u njegovom selu bore za slobodu. Morao je da bira: miran porodični život, ili žestoka borba za nezavisnost rodnog kraja. Zarad budućnosti svojih potomaka i svog naroda, Gavran je izabrao ovo drugo...
Imdb Ocena: 7.3
HD⭐
U staroj kući u skromnom naselju Kiryat Ata, komšije nisu zamišljale da je starac koji živi u susedstvu poslednji živi komandant partizanskog bataljona u Drugom svetskom ratu. On je čovek koji je locirao tajni objekat u kojem su Nemci razvili svoju poslednju nadu u pobjedu - rakete V2. U svojoj ispovesti Berenshtein se vraća u prošlost i otkriva prizore koji prate celi njegov život - žene i deca spaljeni pred njegovim očima, partizane koje je pogubio, svoju briljantnu ratnu taktiku, ljubav svog života koju je napustio, svoj susret s holokaustom. U trenutku kada je odlučio da odbije naređenje, provalio je u nemački zatvor i oslobodio Jevreje osuđene na smrt. U poslednjim trenucima svog života suočava se s odlukama koje je doneo i priča kako je pronašao ne samo Hitlerovo oružje sudnjeg dana, već i sebe.
Imdb Ocena: 6.5
HD⭐
Pozna je jesen, 1943. godine. Nemački snajperi dominiraju prvom linijom fronta. Mladi lovac Jegor, novajlija na frontu postaje snajperista. Odmah ga šalju u prve redove, a njegova prva bitka je prilika da se dokaže i preokrene tok borbe.
Imdb Ocena 6.0

Showing 1–24 of 72 results