HD
Gledaj hd besplatno sa prevodom online, Usred invazije na dan D, skupina američkih vojnika dobiva naredbu da prokrijumčari člana francuskog Pokreta otpora iza neprijateljskih linija kako bi ubio visokovrijednu nacističku metu.
Imdb Ocena: 5.5
HD
Mlada Amerikanka pokušava pronaći čovjeka iz svoje prošlosti, koji nikad neće biti pronađen, i to tijekom najvećeg sukoba na europskom tlu od Drugog svjetskog rata – bitke za Vukovar. Riječ je o potrazi za identitetom i istinom na mjestu gdje je istina selektivna, neuhvatljiva i čak se boji. Ispod te potrage ključa potreba za vjerom, vezom i otkupljenjem.
Imdb Ocena: 5.7
HD
Špijunski akcioni triler o ratu na dva fronta između indijskih obaveštajnih agencija i pakistanskog establišmenta 1971.
Imdb Ocena: 7.2
HD
Godine 1942. konvoj od 35 civilnih brodova, koji prevoze vitalne zalihe s Islanda u Sovjetski Savez, suočava se sa smrtonosnim izazovima na Arktiku. Unatoč savezničkoj pomorskoj pratnji, katastrofalne obavještajne pogreške izlažu konvoj nemilosrdnim njemačkim zračnim i pomorskim napadima. U brutalnim uvjetima, neiskusni civilni mornari bore se za preživljavanje, a samo 12 brodova stiže do odredišta.
Imdb Ocena: 6.0
HD
Gledaj hd besplatno Pravednik (2023) sa prevodom online Tijekom Drugog svjetskog rata, Nikolaj Kiseljov se suočava sa nezamislivim zadatkom: mora povući više od 200 ljudi osuđenih na smrt u zatočeništvu iz bjeloruskog sela Dolginovo koje su okupirali nacisti iza crte fronte. Hoće li moći...
Imdb Ocena: 4.7
HD
Gledaj hd besplatno The Ministry of Ungentlemanly Warfare (2024) sa prijevodom online Britanska vojska regrutira malu grupu visoko vještih vojnika za napad na njemačke snage iza neprijateljskih linija tijekom Drugog svjetskog rata.
 

Imdb Ocena: 7.5
HD
Mlade pilotkinje borbenih aviona stižu na bojišnicu. Imaju različite priče i različite sudbine. One stare, zaljubljuju se i gube svoje najbliže te zauzimaju svoje mjesto u svijetu muškaraca. Zrak im je postao dom. Međutim, u ratu nitko ne zna čija je sudbina živjeti, a tko je osuđen na smrt.
Imdb ocena: 8.2
HD
U Francuskoj koju su okupirali nacisti tokom Drugog svetskog rata, grupa jevrejsko-američkih vojnika poznatih kao "Kopile" izabrana je posebno da šire strah u Trećem Rajhu skalpiranjem i brutalnim ubijanjem nacista. Basterds, predvođeni poručnikom Aldom Raineom, uskoro se ukrštaju sa tinejdžerkom francusko-jevrejskom koja vodi bioskop u Parizu koji je na meti vojnika.
Imdb Ocena 8.3
HD

Ovaj ep o Drugom svjetskom ratu bio je jedan od posljednjih filmova te vrste snimljenih u bivšoj Jugoslaviji. Priča o velikom transportu partizana iz Vojvodine u Bosnu 1943.

Imdb Ocena: 5.8
HD
Rat je završio ostavivši dubok trag u ljudima. Prolazeći kroz različite sukobe u prvim danima mira - obračunavajući se sa suradnicima bivšeg neprijatelja i strijeljajući izdajice - bivši vojnik nastavlja s ubijanjem iu miru. Dakle, rat traje, borba u sebi i sa ljudima oko sebe.
Imdb Ocena: 7.2
HD
Tokom rata u Bosni, dva prijatelja iz detinjstva na kraju postaju neprijatelji, jer su ih tragične i razorne okolnosti rata dovele na suprotne strane i razotkrile najjezivije i najokrutnije aspekte ljudske prirode.
Imdb Ocena: 7.5
HD
Tijekom kaotičnih događaja, neposredno po završetku Drugog svjetskog rata, grupa njemačkih ratnih zarobljenika slučajno je poslana u sovjetski logor kojim upravljaju žene. Čuvaricama zatvora, naređeno je totalno ponižavanje i maltrertiranje njemačkih časnika...
Imdb Ocena 5.7
HD
Komandant Aušvica, Rudolf Höss, i njegova supruga Hedwig, nastoje da izgrade život iz snova za svoju porodicu u kući i vrtu pored logora...
Imdb Ocena: 7.7
HD
Vilfrid Vils mora da preživi kao pomoćni policajac tokom nacističke okupacije Antverpena.
Imdb Ocena: 7.3
HD
U jeku žestokih bitaka Sirijskog građanskog rata, stari Mustafa prelazi granicu i vraća se u svoj rodni grad na okupiranoj Golanskoj visoravni. Tamo sreće svog brata Kamela, cijenjenog vjerskog vođu u zajednici Druza, kojeg nije vidio 47 godina. Kamel pokušava zaštititi svog brata, koji je na strani pobunjenika u Siriji, od seljana koji ga žele izdati. Kreće na putovanje u pokušaju da spasi Mustafu i nađe se u sukobu s ljudima oko sebe, a ponajviše sa samim sobom.
Imdb Ocena:6.1
HD

Beograd u jeku ratne Jugoslavije 1999. Kaja se bori sa svakodnevnim razaranjima i stalnom pretnjom regrutacije, ali i sa predstojećim razvodom od supruge Tijane, koja želi da emigrira sa njihovim sinom.

Imdb Ocena 8.1
HD
Tokom rata u Bosni, dva prijatelja iz detinjstva na kraju postaju neprijatelji, jer su ih tragične i razorne okolnosti rata dovele na suprotne strane i razotkrile najjezivije i najokrutnije aspekte ljudske prirode.
Imdb Ocena 8.6
HD
Nemačko-holandski oficir Ludvig Mengelberg, poznat u nemačkoj vojsci kao 'Leteći Holanđanin', konačno počinje da shvata sav besmisao Drugog svetskog rata. Nakon lične tragedije, kada mu u bombardovanju ginu žena i ćerka, biva prebačen u Holandiju. Kada slučajno u šumi nedaleko od jedne farme otkrije skrovište gde se kriju Jevreji, donosi neočekivanu odluku: Pomoći će im. Uradivši to, on naravno čini veleizdaju, potpada pod udar SS -a. i tako dovodi u opasnost sebe, ljude kojima pomaže i farmere koji kriju Jevreje...
Imdb Ocena : 5.3
HD
Pismo djevojčice s Kosova posvećeno nestalom ocu, pročitano u Ujedinjenim narodima, u kojem se javno osvrće na težak život Srba, posebno srpske djece u enklavama.
Imdb Ocena: 7.6
HD
Prizemljeni glavni šef mornaričke foke mora odvesti dijete na sigurno kroz špalir neprijateljskih talibanskih pobunjenika i preživjeti brutalnu divljinu Afganistana …
Imdb Ocena: 5.1
HD
Sirija 2016. godine. Kapetan Šabjorov voli što je miner. Voli da se hvata u koštac sa smrću jedan na jedan. Voli da pobeđuje, pobednicima se ne sudi. Razminiranje Palmire koju su zauzeli militanti, trebalo je da bude vrhunac njegove karijere, prelepa tačka na i. Tamo je živela i devojka, polu Sirijka, polu Ruskinja, koju je nedavno spasao i potajno želeo da je ponovo vidi. Srce mu je igralo od raznoraznih planova. Ali što se više približavao drevnom gradu, sukob s mladim kapetanom grupe se razbuktavao, a neprijatelj je dejstvovao sve oštrije i lukavije. Rizik, principi, smrt i ljubav isprepreli su se u čvrst čvor kao žice detonatora u očekivanju eksplozije, nemoguće je razvezati ga, a opasno je preseći ga...
Imdb Ocena: 5.7
HD
Prati mornaričkog oficira kome se sudi za pobunu nakon što je preuzeo komandu od kapetana broda za kojeg je smatrao da se ponaša na nestabilan način, i da dovodi u opasnost i brod i svoju posadu …
Imdb Ocena: 6.8
HD
Jesen 1941. godine. Nemačke trupe na prilazu Moskvi. Studenti-snimatelji fakulteta za kinematografiju odbijaju da budu evakuisani i traže da budu poslati na front, kako bi sa filmskim kamerama bili u epicentru grandiozne bitke za Moskvu. A u mirnom Los Anđelesu, 1943. godine 15. ceremonija dodele Oskara počinje senzacijom - sovjetski dokumentarni film dobija glavnu holivudsku filmsku nagradu...
Imdb Ocena: 5.7
HD
Engleska, 1941. Dve sestre su stvorile mašinu koja presreće radio i TV-emisije iz budućnosti. One slušaju kultnu muziku pre nego što je nastala i klade se znajući ishod. Ali u Drugom svetskom ratu sestre koriste mašinu kao oružje inteligencije.
Imdb Ocena: 6.4

Showing 1–24 of 79 results