HD⭐
Zasnovan na istinitim događajima kasnih 60-ih u Italiji, italijanski pesnik, dramaturg i reditelj Aldo Braibanti je procesuiran i osuđen na zatvor zbog ljubavi koju deli sa svojim jedva punoletnim učenikom i prijateljem Etoreom. Usred hora glasova tužilaca, pristalica i uglavnom licemerne javnosti, jedan posvećeni novinar preuzima zadatak da spoji istinu, između tajnovitosti i želje, suočavajući se sa sumnjom i cenzurom u tom procesu.
HD⭐
Biografski film koji govori o genijalnom izumitelju automobila Ferruccio Lamborghiniju (Frank Grillo). Cijelog života Ferruccio je sanjao da pobijedi svog dugogodišnjeg rivala Enza Ferarija (Gabriel Byrne) – a predstojeći Grand Prix u Ženevi bi mogao da mu bude prilika da zauvijek oduva Ferrarija. Ali može li Ferruccio pripremiti svoje netestirano vozilo za pobjedu jer takmičenje slijedi samo nekoliko mjeseci? Trka je u toku! …
HD⭐
“Mamin sin” usredsređuje se na odrastanje Dastina Lensa Bleka, scenariste filma “Milk“ nagrađenog Oskarom. Dok putuje nazad u kraj gde je odrastao, Blek istražuje svoje korene, gej identitet i blizak odnos s majkom, koja je pregurala dečju paralizu, nasilne odnose u brakovima i mormonsku dogmu, dok je bila Blekova emotivna podrška, kao i inspiracija za njegov aktivizam.
HD⭐
U svom 14. dokumentarnom filmu za HBO, hvaljena režiserka Aleksandra Pelosi nudi iskrenu hroniku života svoje majke i predsednice Predstavničkog doma SAD, Nensi Pelosi, tokom prekretnica u njenoj karijeri koje su prethodile inauguraciji predsednika Džozefa Bajdena u januaru 2021. Sniman u stilu „sinema verite“ tokom tri decenije, film „Pelosijeva u Predstavničkom domu“ nudi jedinstven, dužinski prozor ka životu dugogodišnje demokratske političarke i istorije u nastajanju.
HD⭐
S teretom vremena koje neumitno prolazi, Šarlot Gensbur počinje da gleda svoju majku Džejn Birkin na način na koji dotada nije. Obe su prevazišle osećaj rezervisanosti. Pred objektivom kamere, one se otvaraju jedna prema drugoj, ostavljajući prostor da se razvije odnos majke i ćerke.
HD⭐
Više od 40 godina, Val Kilmer, jedan od najnestalnijih i najneshvaćenijih holivudskih glumaca, dokumentovao je svoj život i veštine filmovima i snimcima. Nagomilao je hiljade sati snimaka, od 16-milimetarskih kućnih filmova koje je snimao sa braćom, do vremena posvećenog čuvenim ulogama za blokbastere poput filmova „Top Gan“, „Dorsi“, „Tumstoun“, i „Betmen zauvek“. Ovaj sirovi, originalni i odvažni dokumentarac otkriva život proživljen do ekstrema i emotivan, ponekad urnebesan pogled na to šta znači biti umetnik i kompleksan čovek.
HD⭐
Priča o najmisterioznijoj od tri sestre Bronte, Emili. O odrastanju, sazrevanju, razmišljanju, ljubavi. Napisala je samo jedan roman i ušla u istoriju i anale engleske i svetske književnosti. Suviše napredna i radikalna za svoje vreme, proživela je za svojih kratkih 30 godina života, više od većine žena u sadašnje vreme.
HD⭐
U ovoj drami nadahnutoj životom Lucija Urtubije, anarhist se okomi na jednu od najvećih svjetskih banki i izvede genijalnu operaciju krivotvorenja.
HD⭐
Bilo je oko 18 časova 15. aprila 2019. godine kada se dogodilo nešto nezamislivo, pred očima brojnih ljudi i kamera koje su stizale iz celog sveta. Pariška katedrala Notr Dam zahvaćena je plamenom. 400 vatrogasaca borilo se s vatrom kako bi izbegli nestanak Notr Dama. Ovaj napeti filmski spektakl, poznatog francuskog reditelja Žan-Žaka Anoa, poznatog po kultnom filmu „Ime ruže”, nastao je pre svega za prikazivanje na velikim platnima bioskopskih sala. Reditelj je koristio brojne video materijale koje su snimili vatrogasci i pariška policija, kao i izjave pripadnika vatrogasnih jedinica, stanovnika i parohijana.
HD⭐
Martin je jedan od najtalentovanijih fudbalera koji su se u Švedskoj ikada pojavili. San mu se ostvaruje još u šesnaestoj godini, kada ga kupuje jedan od najprestižnijih italijanskih klubova. Međutim, san ima visoku cenu, potrebni su požrtvovanje i odlučnost, kao i izboriti se sa pritiskom i usamljenošću. Martin počinje da se pita da li je to život kakvom teži.
HD⭐
Ljubavna priča sina imama Šamila Jamalutdina i Lize Olenjine, u pozadini dramatičnih događaja vojne historije Rusije u prvoj polovini 19. stoljeća …
HD⭐
Do svoje dvadesete godine Eduard Streljcov je imao sve o čemu se može sanjati: talenat, novac, slavu i ljubav. On je zvijezda u usponu sovjetskog fudbala. Cijela zemlja očekuje pobjedu nacionalnog tima na predstojećem Svjetskom prvenstvu gdje će Streljcov da se suprotstavi velikom brazilskom fudbaleru Peleu. Međutim, neprijatelji sportiste uništavaju njegovu karijeru nekoliko dana prije nego što tim krene na događaj. Kada se čini da se njegova sportska karijera zauvijek završila, Streljcov mora ponovo da uđe na teren i dokaže da je pravi šampion koji zaslužuje svačiju ljubav.
HD⭐
Od ratom razrušene Sirije do Olimpijskih igara u Riju 2016., dvije mlade sestre kreću na opasno putovanje, hrabro se pouzdajući u svoje plivanje.
HD⭐
Istražuje svaki aspekt Yankovićevog života, od njegovog meteorskog uspona do slave sa ranim hitovima kao što su ‘Eat It’ i ‘Like a Surgeon’ do njegovih groznih ljubavnih afera sa slavnima, i poznatog izopačenog načina života …
HD⭐
Nakon uspona na planinu Broad Peak, Maciej Berbeka shvati da njegovo putovanje do vrha nije bilo potpuno. 25 godina poslije odluči dovršiti što je započeo.
HD⭐
Tim advokata bori se protiv argentinske krvave vojne diktature tokom 1980-ih. Neuzdrmani još uvek značajnim uticajem vojske unutar njihove krhke nove demokratije, Strassera i Moreno Ocampo okupili su mladi pravni tim neverovatnih heroja za bitku Davida protiv Golijata. Pod stalnom pretnjom sebi i svojim porodicama, utrkivali su se s vremenom da donesu pravdu za žrtve vojne hunte.
HD⭐
Ambiciozni naučnik Franc Valter ne okleva kad mu obećaju mesto profesora na univerzitetu. Odmah prihvata, obećava apsolutnu odanost sistemu i pristaje da radi za spoljnu obaveštajnu službu DDR-a dok ne dobije mesto profesora. Zajedno s kolegom Dirkom šalju ga na inostrane zadatke u Zapadnu Nemačku. Franc uskoro mora da upotrebi ucenu da bi naterao nevine ljude da progovore. Njegovi pretpostavljeni idu i dalje: izbeglice iz DDR-a i njihovi rođaci su mete – treba ih psihički uništiti, i slede falsifikovana pisma, medicinske dijagnoze, nadzor i prisluškivanje. Međutim, ovo je više nego što Franc može da podnese... Ova uzbudljiva istorijska drama inspirisana je životom i smrću Vernera Teskea, poslednjeg zatvorenika pogubljenog u bivšoj DDR.
HD⭐
" Pariz, jun 1940. Šarl de Gol je suočen s vojnim i političkim kolapsom Francuske. Šarl de Gol lobira u Londonu, dok se njegova supruga Ivon i njihovo troje dece nalazi na putu izbeglica. "

Showing 1–18 of 119 results